מלגות לתואר ראשון

מלגות בר אילן

ועדת המלגות והפרסים מעניקה מלגות לתלמידי תואר ראשון, שני ושלישי, שאינם יכולים לשאת בהוצאות הכרוכות בלימודים באוניברסיטה ואשר עומדים בקריטריונים של מצב כלכלי והישגים אקדמיים על פי מפתח עדיפויות.

כמו כן, ניתן להגיש בקשה לקרנות חוץ דרך ועדת המלגות.

פרטים נוספים בעמוד הבית של מדור מלגות.

הבהרה  : אוניברסיטת בר אילן ו/או המערך לתכניות ייעודיות אינם אחראים על התוכן המובא להלן, העניין מובא לידיעת התלמדים של הקמפוס החרדי כשירות בלבד,  ואינו מחייב את האוניברסיטה או כל גורם אחר מטעמה :

חרדים באקדמיה - עמותת ידידות טורונטו

תכנית חרדים באקדמיה של עמותת ידידות טורונטו מזמינה חרדים להתקדם וללמוד לתואר במוסדות המובילים להשכלה גבוהה בישראל ולהשתלב בתעסוקה איכותית.

מטרת התכנית הינה יצירת קבוצה אקדמית מקצועית רחבה באיכות ובכמות התורמת לרווחתה הכלכלית של החברה החרדית ולפיתוחה של הכלכלה הישראלית.

התכנית מזמינה גברים חרדים בוגרי ישיבות בגילאי 20-40, המבקשים לרכוש תואר אקדמי במוסדות המובילים להשכלה גבוהה בישראל.

התכנית מציעה מעטפת ליווי ייחודית המסייעת לסטודנטים החל משלב הייעוץ וההכוון בבחירת תחום הלימוד, המשך בליווי, מעקב ומלגות במהלך הלימודים ולבסוף הכוונה וסיוע בשלב ההשמה לקראת השתלבות איכותית בשוק התעסוקה.

להגשת מועמדות לתכנית ולפרטים נוספים היכנס לאתר התכנית או במייל toar@toar.org.il.

קרן ק.מ.ח.

קרן ק.מ.ח. מסייעת ברכישת מקצוע בקידום מקצועי ובשילוב בתעסוקה לאלפים רבים מידי שנה. מקורם של כספי הסיוע בנדיבים יהודים מרחבי העולם ובתקציבים ממשלתיים.

בתכנית זו רשאים להגיש בקשה סטודנט שלמד בישיבה קטנה בפיקוח חרדי או סטודנטית שלמדה בתיכון בפיקוח חרדי, הלומדים בשנת תשע"ח לתואר ראשון או שני במוסד להשכלה גבוהה המוכר על ידי המל"ג

להגשת מועמדות לתכנית ולפרטים נוספים היכנס לאתר התכנית או במייל Moshe@Kemach.org.

מלגת משרד החינוך

המועצה להשכלה גבוהה ומשרד החינוך מעניקים מלגות סיוע לסטודנטים אזרחי ישראל
או תושבי ישראל שאינם מקבלים סיוע ולומדים לתואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה שהוכרו על פי חוק המל"ג,
וכן לתלמידי מכינות קדם אקדמיות.

לפרטים נוספים באתר משרד החינוך.

מלגות התאחדות הסטודנטים

מחלקת המלגות של התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, שמה לה למטרה לעודד ולהוביל שינוי חברתי ולהעצים את מעורבות הסטודנטים בקהילה ובנעשה בחברה הישראלית. זאת מתוך ראייה שעל הסטודנטים יש ליטול חלק מרכזי בעיצוב המציאות שבה הם עתידים לחיות, נוכח הצרכים והאתגרים החברתיים אשר הולכים ומתעצמים. בהתאם לכך המחלקה מפעילה מגוון פרויקטים ארציים של מעורבות חברתית בקהילה.

פרטים נוספים באתר ההתאחדות.

מלגה

הקמפוס החרדי