קורס להכשרת מנתחי ומדעני נתונים עם התמחות ב Machine Learning

מכירים את ההרגשה ששולחים קורות חיים ואף אחד לא חוזר אליכם?

אם הייתם חוקרים את הנעשה אצל משאבי אנוש, הייתם מבינים שקורות החיים הם רק קצה הקרחון בתהליך המחקר אודותיכם. מידע על מועמדים נאסף מפעילותם ברשתות חברתיות, בלוגים, תמונות ופעילות היסטורית באינטרנט. מהמידע נבנה פרופיל אישיותי ורק אז נבחנת ההתאמה למשרה.

ה-Data Scientist הפך לאחד התפקידים המאתגרים והמתגמלים בחברות.

מכורח תפקידו הוא מבצע מחקרים להפקת תובנות עסקיות לארגון (Business Intelligence), מטייב ומסדר את המידע המשמש למחקרים, מפעיל אלגוריתמים שונים של מידול, כריית מידע ו- Machine Learning על המידע ובכך מסייע בבניית תהליכי הכנת המידע ואופטימיזציה של האלגוריתמים השונים.

הכישורים הנדרשים מ- Data Scientist מתמקדים בנושאים הבאים:

• אינטגרציה - איסוף מידע ממגוון מערכות ועבודה עם כמויות גדולות של מידע (Big Data) ועיבוד מידע לא מובנה (Unstructured).
  • חקירה - תכנות וניתוח סטטיסטי, יצירת חיבור בין בסיסי נתונים שונים.
  • ניתוח אנליטי - חיזוי, כריית מידע, אופטימיזציה, עיבוד מידע טקסטואלי ואנליזה לנתונים.
  • הצגה - פרסום תוצאות על בסיס ניתוח המידע שנאסף.

בתוכנית נכיר את הכלים איתם עובד ה-Data Scientist בהתבסס על הכרות עםMicrosoft SQL Server ושפות הפיתוח Python ו-R. בסיומה יגיש הסטודנט עבודת גמר המתבססת על מחקר נתונים והכוללת את כל שלבי הפיתוח וההטמעה שנלמדו בתכנית.

מטרת התוכנית

התכנית תכין את התלמיד להיות מדען נתונים מיומן עם יכולת עבודה עצמאית וכחלק מצוות מולטי דיסציפלינרי. התכנית תספק את הידע ואת הכלים הדרושים כדי לפתח פרויקטים של למידת מכונה (Machine Learning) וליישם אותם במערכות הייצור. עם סיום התכנית התלמידים יוכלו:

• לעבוד על פרויקט מדעי נתונים התחילתו ועד סופו.
  • לעבוד כצוות משימה בסביבה משותפת.
  • לכתוב פרוטוקול מחקר לפני תחילת הפרויקט.
  • לספק נתונים נקיים ומכנים לאנליזה.
  • לפתח מודלים מנבאים בשימוש כלים מתאימים עבור הבעיה ולפי הדרישות של הלקוח.
  • להיות מסוגל לנתח ולבצע בקרת איכות של פרויקטים אשר פותחו ע"י צוותים אחרים.
  • לכתוב דו"ח סיכום המסביר את המתודולוגיה ששימשה את הפרויקט והמודלים שפותחו יחד עם תקוף המודלים.
  • הטמעת המודלים שפותחו והדרכה של משתמשי הקצה לעשות שימוש נכון ומושכל בהם.

יתרונותיה הבולטים של התוכנית

• מיקוד בכלים הנפוצים בתחום, ממוקדים Microsoft SQL Server ושפות הפיתוח Python ו-R.
  • קורס מעשי במהותו, המשלב יישום תרגולים רבים ובניית פרויקט אישי במקביל לידע התיאורטי הנרכש.
  • הקורס מועבר בהדרכתם של מרצים מובילים וותיקים המאושרים ע"י אוניברסיטת בר אילן.
  • סביבות תרגול וירטואליות מתקדמות שהוקמו במיוחד לכל מודול.
  • ליווי אישי של התלמיד לאורך כל המסלול וגם לאחריו.

• תואר ראשון או רקע אקדמי בתחומי מערכות מידע/תעשיה וניהול/מדעי המחשב/כלכלה/תחומי המדעים
  • ראיון אישי ומבחן התאמה

פתיחת הלימודים- 4.9.19

משך הלימודים כ- 7 חודשים ויתקיימו בימים ראשון ורביעי בין השעות 17:30-21:30

תכנית הלימודים מורכבת מ-260 שעות אקדמיות.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר:

מייל: esther@business-class.co.il