קורס להכשרת מנתחי ומדעני נתונים עם התמחות ב Machine Learning

ב-  Machine Learning

מנהל אקדמי:   מר ערן שחם, המרכז למקצועות ההייטק באוניברסיטה
ראש התוכנית: ד"ר תומס קרפטי ,מרצה בכיר וחוקר בינלאומי בתחום

שלחתם קורות חיים למשרה ומעולם לא קיבלתם תשובה. מה קרה שם בעצם?

ידעתם שבמחלקות משאבי אנוש נערך מחקר שלכם ואיסוף מידע על כל מועמד לתפקיד, כך שקורות החיים הם רק קצה הקרחון של המידע שניתן לקבל.

כיום מידע על מועמדים נאסף מפעילותם ברשתות חברתיות, בלוגים, תמונות ופעילות היסטורית באינטרנט. מכל המידע שנאסף נבנה פרופיל אישיותי ורק אז נבחנת ההתאמה למשרה.

את התפקיד הזה בחברה מבצע ה- Data Scientist  תפקיד שהפך לאחד המאתגרים והמתגמלים בחברות בשנים האחרונות.

ה-Data Scientist מבצע מחקרים להפקת תובנות עסקיות לארגון (Business Intelligence), מטייב ומסדר את המידע המשמש למחקרים, מפעיל אלגוריתמים שונים של Machine Learning, כריית מידע ומידול ובכך מסייע בבניית תהליכי הכנת המידע ואופטימיזציה של האלגוריתמים השונים.
תוך שילוב כלים סטטיסטיים ,הוא מסוגר לחזות את העתיד בהנתן מידע קיים.

ל- Data Scientist ידע רב בנושאים הבאים:

• אינטגרציה -            איסוף מידע ממגוון מערכות ועבודה עם כמויות גדולות של מידע (Big Data) ועיבוד
                                  מידע לא מובנה (Unstructured).
  • חקירה -                  תכנות וניתוח סטטיסטי, יצירת חיבור בין בסיסי נתונים שונים.
  • ניתוח אנליטי -         חיזוי, כריית מידע, אופטימיזציה, עיבוד מידע טקסטואלי ואנליזה לנתונים.
  • הצגה -                    פרסום תוצאות על בסיס ניתוח המידע שנאסף.
  • בתוכנית נכיר את כל אלו ועוד. נכיר את הכלים איתם עובד ה Data Scientist בהתבסס על הכרות עם Microsoft SQL Server ושפות הפיתוח Python ו-R. בסיום הלימודים יגיש הסטודנט עבודת גמר המתבססת על מחקר נתונים והכוללת את כל שלבי הפיתוח וההטמעה שנלמדו בתכנית.

מטרת התוכנית

התכנית תכין את התלמיד להיות מדען נתונים מיומן עם יכולת עבודה עצמאית וכחלק מצוות מולטי דיסציפלינרי. התכנית תספק את הידע ואת הכלים הדרושים כדי לפתח פרויקטים של למידת מכונה (Machine Learning) וליישם אותם במערכות הייצור. עם סיום התכנית התלמידים יוכלו:

• לעבוד על פרויקט מדעי נתונים התחילתו ועד סופו.
  • לעבוד כצוות משימה בסביבה משותפת.
  • לכתוב פרוטוקול מחקר לפני תחילת הפרויקט.
  • לספק נתונים נקיים ומכנים לאנליזה.
  • לפתח מודלים מנבאים בשימוש כלים מתאימים עבור הבעיה ולפי הדרישות של הלקוח.
  • להיות מסוגל לנתח ולבצע בקרת איכות של פרויקטים אשר פותחו ע"י צוותים אחרים.
  • לכתוב דו"ח סיכום המסביר את המתודולוגיה ששימשה את הפרויקט והמודלים שפותחו יחד עם תקוף המודלים.
  • הטמעת המודלים שפותחו והדרכה של משתמשי הקצה לעשות שימוש נכון ומושכל בהם.

יתרונותיה הבולטים של התוכנית

• מיקוד בכלים הנפוצים בתחום, ממוקדים Microsoft SQL Server ושפות הפיתוח Python ו-R.
  • קורס מעשי במהותו, המשלב יישום תרגולים רבים ובניית פרויקט אישי במקביל לידע התיאורטי הנרכש.
  • הקורס מועבר בהדרכתם של מרצים מובילים וותיקים המאושרים ע"י אוניברסיטת בר אילן.
  • סביבות תרגול וירטואליות מתקדמות שהוקמו במיוחד לכל מודול.
  • ליווי אישי של התלמיד לאורך כל המסלול וגם לאחריו.

• תואר ראשון או רקע אקדמי בתחומי מערכות מידע/תעשיה וניהול/מדעי המחשב/כלכלה/תחומי המדעים
  • ראיון אישי ומבחן התאמה

פתיחת הלימודים- 14.06.20

לפרטים נוספים:  מנתחי ומדעני נתונים DS

משך הלימודים כ- 7 חודשים ויתקיימו בימים ראשון ורביעי בין השעות 17:30-21:30

תכנית הלימודים מורכבת מ-260 שעות אקדמיות.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר:

מייל: eran.shaham1@biu.ac.il