תוכנית סייבר שנתית לנוער עם מיקוד בטכנולוגיות הגנה ותקיפה

בעולם המודרני, המשתנה במהירות, אנחנו מחוייבים כהורים להכין את ילדינו לעתיד המקצועי של מחר. לשם כך בדיוק נועדה תוכנית הסייבר השנתית לנוער, לחשיפה ראשונית של הנוער למקצועות ההיי טק. בקורס שתוכנן במיוחד עבורם, נציג את הטכנולוגיות העדכניות ביותר בתחום ההגנה והתקיפה תוך לימוד קצבי ואינטראקטיבי ועם עולם התוכן המוצג באופן המותאם ל "דור המסכים".

לאוניברסיטה נסיון רב בהדרכות מקצועות סייבר טכניים וניהוליים, מאות תוכניות לימוד שהועברו בהצלחה ואלפי סטודנטים המאיישים משרות בשוק הישראלי והעולמי. מכיוון שהזמן קצר והמלאכה רבה, נלקחו תכני ליבה מקורסי הכשרה ארוכים המועברים באוניברסיטה והותאמו לקורס היעודי לנוער. זוהי תוכנית הלימודים היחידה בישראל המיועדת לתיכוניסטים ומועברת כולה תוך חיבור לחוות שרתים יעודית לתחום ההדרכה. כבר במפגש הראשון יתרגלו בסביבות בעלות כח מחשוב רב ועם תרחישים הדומים למתרחש בשטח. הסביבות אטרקטיביות מבחינה גרפית ומזמינות להתנסות והעשרה חוויתית. עם סיום התוכנית יגשו לבחינה של חברת Check Point והעוברים יקבלו הסמכת Check Point Certified Security Administrator.
מעבר לכך יגישו דו"ח PT מפורט לאחר שילמדו לבצע Penetration Testing בסביבת המעבדה.

תוכנית הלימודים מספקת בסיס ידע איתן לנוער לקראת המשך לימודים בתחום או שירות בצה"ל.

התוכנית השנתית נבנתה לפי מסמך מדיניות מקצועות הגנת הסייבר במדינת ישראל, כפי שהופץ ע"י מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה ביום 31 בדצמבר 2015 (י"ט בטבת התשע"ו). התכנית ותכניה מכוונים למקצוע "מיישם הגנת סייבר" אשר הוגדרו במסמך זה ובנויים לפיו.

יתרונותיה הבולטים של התכנית

• הכנה לבחינה של Check Point לקראת ההסמכה הבינלאומית בתחום
  • הגשת דו"ח PT לאחר בצוע מבדק חדירות לארגון לדוגמא
  • התנסות ראשונית עם תחום הסייבר ועולמות ההגנה והתקיפה