Certified Quality Assurance

המסלול השלם להכשרת בודקי תוכנה ידני ואוטומטי

תחום בדיקות התוכנה הוא נקודת פתיחה מצוינת לקריירה בהייטק. הוא נחשב לאחד התחומים החשובים והמבוקשים בשוק כיום.

מוצרי תקשורת, מכשור רפואי, אינטרנט, בנקים, מכוניות ועוד -  כל אלו תחומים שדורשים בודקי תוכנה מקצועיים ולכן הדרישה למקצוע רק הולכת וגדלה.

בדיקת תוכנה היא חלק חשוב מתהליך פיתוח התוכנה, במסגרתה בודק התוכנה מתכנן ומריץ בדיקות על התוכנה במטרה למצוא תקלות וחריגות ולוודא את עמידתה בדרישות הלקוח. הבודק עובד בשיתוף עם מפתח התוכנה, במטרה לשפר את איכותה ולצמצם באגים במערכת.
לכן בודק תוכנה מקצועי חייב להיות בעל ראייה מערכתית, ידע במתודולוגיות, שיטות עבודה וכלים רבים בתחום. בסופו של התהליך הוא הסמכות המקצועית המאשרת את איכות התוכנה לפני שחרורה לשוק.

מקצוע הבודק מאתגר ומרתק, והוא התקדם והשתכלל בשנים האחרונות עם השינויים הטכנולוגיים האחרונים, הסטנדרטים וכלי הבדיקות החדשים בתחום. הוא מקום מצוין להתחיל ממנו, ללמוד ולהתפתח.

• פתיחת הלימודים:    31.10.2021
  • משך הלימודים:       6 חודשים ויתקיימו בימים ראשון ורביעי בין השעות 17:30-21:30
  • תכנית הלימודים כוללת 200 שעות אקדמיות.

לקבלת ייעוץ אישי על אודות קורס QA להכשרת בודקי תוכנה בבר-אילן יש לפנות אל:

ערן שחם, מנהל המרכז ללימודי הייטק וסייבר באוניברסיטת בר-אילן

מייל: eran.shaham@biu.ac.il

תכנית הלימודים להורדה

תוכנית הלימודים ממוקדת בהכשרת התלמיד כבודק תוכנה ידני ואוטומטי, ומספקת את הידע המקצועי התיאורטי והמעשי העדכני ביותר בשוק כיום.

בין הנושאים הנלמדים:

• בדיקות תקשורת
  • בדיקות Mobile
  • בדיקות Web
  • בדיקות Cloud

יתרונותיה הבולטים של התכנית

• הקורס מועבר ע"י ותיקי מרצי בדיקות התוכנה בישראל ותחת פקוח אוניברסיטת בר-אילן
  • תעודה יוקרתית של אוניברסיטת בר אילן, המערך לתוכניות יעודיות
  • תכנים מקצועיים ומעודכנים, העונים על הצרכים של שוק העבודה כיום
  • הכרות עם כלים מובילים בתחום הבדיקות Rest Assured, JMeter ,Selenium, Codeless.
  • עבודה עם סוגי הבדיקות הנפוצים בשוק: תקשורת, Mobile, Web, עומסים, Cloud.
  • הכנת תיק עבודות בפרויקטים המסכמים עם Selenium, JMeter בדיקות WEB  & Mobile .
  • תרגול מול חוות שרתים ייעודית לצורך ההדרכה
  • קורס מעשי במהותו, המשלב יישום פרויקטים רבים במקביל לידע התיאורטי.
  • הרצאות מוקלטות של השעורים המאפשרות חזרה על חומר הלימוד, גם לאחר ההרצאה.
  • ליווי אישי של התלמיד בפן המקצועי וביצירת מיתוג אישי ברשתות החברתיות.

אודות המנהל האקדמי, מר ערן שחם

• בעל ותק של 30 שנה בהרצאות וניהול הדרכות טכנולוגיות.
  • בעל ניסיון רב בניהול בתי ספר למחשבים במסגרת אקדמית ומסחרית ומספק שירותי הדרכה לחברות, ארגונים ביטחוניים וגופי ממשלה ומשהב"ט.
  • מנהל הפעילות של בית הספר למקצועות הסייבר ולימודי הטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן.
  • מפתח תוכנית לימוד ומכשיר לקוחות ושותפים של חברת צ'ק פוינט בארץ ובחו"ל.
  • בעבר מנהל קורסי תעודה במחשבים ביחידה ללימודי המשך של מוסד הטכניון שכללו 3 מרכזי הדרכה, מעל 60 קורסים בשנה ואת מחלקת ההדרכה הטכנולוגית של חברת ה- IT הגדולה בישראל, מלם-תים, המספקת שירותי הדרכה ל - 4,000 עובדי החברה.
  • חוות השרתים שתכנן והקים, הינה הגדולה בישראל בתחום ההדרכה, החווה מהווה פלטפורמת ענן פרטי להדרכות בארץ ובחו"ל ומאפשרת להעביר הדרכות גם במקומות בהן אין תשתית הדרכה מתאימה. בנוסף מספקת יכולות מחשוב גבוהות לסטודנטים, עיבוד כמויות מידע גדולות בזמן קצר והתנסות בסביבות הגנה/תקיפה כפי שקיימות בתרחישים בשטח.

אודות היועץ האקדמי, מר דודי ואנונו

• מוביל מקצועי של תכני QA  בקורס.
  • בעל תואר ראשון בכלכלה וניהול.
  • מרצה בכיר בקורסי בדיקות תוכנה מקצועיים
  • נסיון של מעל 13 שנים בתחום בדיקות התוכנה ואבטחת איכות בתפקידים שונים מבודק תוכנה ועד ניהול בכיר והטמעת מתודולוגיות .
  • במסגרת תפקידיו ניהל חטיבת בדיקות וצוותים גדולים עבור עשרות פרויקטים בארץ ובעולם
  • מתמחה בייעוץ הדרכה ולימוד של אסטרטגיות לבדיקות ,ניהול תהליכי בדיקות , תכנון אסטרטגיות לבדיקות אוטומטיות ,ניהול ודיווח תקלות ,בניית צוותי בדיקות יעילים ומקצועיים.
  • ממקימי Smart Group הכוללת מערך חטיבות פיתוח ובדיקות תוכנה בארץ ובחול.

• ראיון קבלה ע"י מנהל ביה"ס להייטק וסייבר
  • הכרת האינטרנט ברמת המשתמש.
  • קריאה והבנה של אנגלית טכנית.

מקום הלימוד

• הלימודים נערכים במרכז למקצועות ההייטק, קמפוס אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן.
  • בהתאם להוראות משרד הבריאות והוראות האוניברסיטה ייתכן שחלק מהשיעורים יועברו באמצעות זום.

זכאות לתעודה

• חובת נוכחות ב-80% מהמפגשים, ועמידה במטלות התכנית (שלוש משימות אישיות).
  • לעומדים בדרישות התכנית תוענק תעודה מטעם אוניברסיטת בר אילן, המערך לתוכניות ייעודיות.

הערות

• פתיחת כל תכנית מותנית במספר הנרשמים.
  • דמי ההרשמה אינם כלולים בשכר הלימוד ואינם מוחזרים, אלא במקרה של אי פתיחת התכנית על ידי היחידה, בכפוף לתקנון לימודים של לימודי התעודה באוניברסיטת בר אילן.
  • היחידה מביאה לידיעת הנרשמים כי ייתכנו שינויים במערך התכנית, במועדי הלימודים והבחינות או בכל נושא אחר. הודעה על כל שינוי תימסר למשתתפים, בכפוף לתקנון לימודי התעודה באוניברסיטת בר אילן.

המערך לתוכניות ייעודיות שומר לעצמו את הזכות לערוך שינויים בתכנית הלימודים.

מתעניינים בתחומים טכנולוגיים נוספים? – הקליקו על קורסי הייטק למידע על מסלולי הקורסים המתקיימים במסגרת המחלקה לתוכניות מובנות.