קורס בניהול סיכונים מתקדם במערכת הבריאות והרפואה

* קורס זה בניהול סיכונים מתקדם במערכת הבריאות והרפואה לא ייפתח בשנת הלימודים הקרובה

מערכת הרפואה בארץ ובעולם הופכת להיות מורכבת ומאתגרת יותר משנה לשנה, נוכח ההתפתחויות המהירות בתחום הטכנולוגיה ומערכות המידע מצד אחד, והמאמץ לשפר את האיכות והבטיחות תוך התייחסות לצרכים האנושיים והרפואיים של המטופל הבודד, מצד שני.

התפתחויות אלה משליכות על מורכבות העשייה בתחום של ניהול סיכונים ברפואה ובטיחות הטיפול ומחייבות שילוב של ניהול הסיכונים כחלק מהתרבות הניהולית של המערכות הרפואיות.

הצורך ביצירת קורס מתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות והרפואה (תכנית "מפגשים"),  עלה בעקבות דרישה של אנשי השטח העוסקים בתחום , לנוכח השתנות צרכי המטופלים והמטפלים במערכות מורכבות וההתמודדות היום יומית של מנהלים ומנהלי סיכונים בכללם עם סוגיות שונות בתחום.

להרשמה לקורס המתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות והרפואה יש לשלוח לדוא"ל Shraga.lapides@biu.ac.il קו"ח, תעודות השכלה, הכשרה ולציין את שם תוכנית הלימודים.

תכנית הלימודים של הקורס אמורה להכשיר מנהלים במערכת הבריאות והרפואה בכלל ומנהלי סיכונים בפרט, אשר עברו הכשרה קודמת בניהול סיכונים או בטיחות הטיפול, להתמודד עם האתגרים המודרניים של מערכת הבריאות.

בהתאם לכך נבנתה תכנית הלימודים שבראשה עומדת פרופ' רחלי מגנזי, ולצידה  ד"ר אהוד קנטור שישמש כיועץ ומלווה מקצועי. התוכנית כוללת נושאים שאינם חלק מהקורסים הבסיסיים או זוכים לדיון מעמיק יותר ותרגול בקורס זה. הלימודים יתקיימו במתכונת של לימוד חוויתי, סדנאות ותרגול יכללו בין יתר הנושאים, שימוש במערכות מידע בשירות ניהול הסיכונים, שילוב ארגונומיה וגורמי אנוש, הטמעה של טכנולוגיות חדשות, שיטות להערכה ומיפוי סיכונים פרואקטיבי, היבטים של תקשורת פנים ותקשורת עם מטופלים, שילוב מדדי מטופלים באיכות ובטיחות, היבטים משפטיים מתקדמים, סדנא והתנסות בתחקור עצמי וסדנת התנסות בתרחישים.

מטרתו של הקורס המתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות והרפואה

תכנית הקורס מיועדת להעמיק ולהרחיב את הידע של מנהלים ומנהלי סיכונים, העוסקים בתחום ניהול הסיכונים ובטיחות הטיפול, ולהקנות להם כלים נוספים, כך שיוכלו להתמודד בצורה טובה יותר עם האתגרים העדכניים, שניצבים בפני המערכת הרפואית בישראל.

קהל היעד של הקורס המתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות והרפואה

הקורס מומלץ לכלל העוסקים במקצועות הבריאות והרפואה, הן הציבורית והן הפרטית, הן ברמת הסגל הטיפולי והן ברמת הסגל המנהלתי וזאת על מנת לקבל את הכלים הנכונים להתמודדות עם שלל המצבים המורכבים הנקרים בדרכם כאנשי רפואה וכאנשי מערכת הבריאות. יחד עם זאת, מנהלי סיכונים בתחומים אחרים יכולים להרחיב את ידיעתם ובקיאותם גם בתחום הרפואה ומערכות הבריאות ולהתפתח מקצועית בזכות הידע הנרכש בקורס זה.

תחילת הלימודים ומשך הלימודים של הקורס המתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות

טרם נקבע (אנו פועלים להשגת גמול השתלמות)  (13 מפגשים)

השיעורים יתקיימו, בין השעות  16:30-20:00.

אנו ממליצים להתעדכן מעת לעת על מועדי פתיחת הקורס באתר האוניברסיטה.

מקום הלימודים

אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן.

עלות הקורס המתקדם בניהול סיכונים במערכת הבריאות והרפואה

עלות השתתפות בתכנית: 3,750 ש"ח