דבר ראש המערך

פרופ'

ברוכים הבאים וברוכות הבאות למערך לתוכניות לימוד ייעודיות באוניברסיטת בר אילן.

ראשית, אשמח להציג את עצמי:

שמי נעה וילצ'ינסקי, פסיכולוגית שיקומית מומחית, חוקרת, מרצה וראש המעבדה למחקר בפסיכו-קרדיולוגיה במחלקה לפסיכולוגיה. משנת תשפ"ד, אני מכהנת כראש המערך לתוכניות ייעודיות.

המערך מונה כ-4000 סטודנטים וסטודנטיות, למעלה מ- 600 קורסים שונים, במסגרתו אנו מפתחים ומנהלים תוכניות לימודים במגוון תחומים - מכינות, תארים ראשונים ושניים לאנשים עובדים, תארים לאנשי ונשות זרועות הבטחון ולנשים חרדיות, אשכולות אקדמיים (כגון, ניהול מוצר), לימודי תעודה והעשרה, כגון תוכנית ברוקדייל, והכשרות מקצועיות שונות, ובראשן בית הספר להייטק וסייבר.

המערך מנוהל אקדמית על ידי, בשיתוף פעולה מלא עם הגב' שרית בן משה, ראש מנהל המערך,
וכולל חמישה מדורים כאשר כל אחד מהם מתמקד באוכלוסיית לומדים ולומדות ייחודית:

1. מדור המכינות (מנהלת: תהילה מימון) מטפל ביותר מ-700 תלמידי ותלמידות המכינות של אוניברסיטת בר אילן, ומפעיל מכינות במגוון מסלולי לימוד כגון: מכינות ייעודיות ללימודי מדויקים ולימודי החברה, מכינות לאנשים בני 30+, קדם מכינה, מכינות מרוכזות ועוד. בנוסף, פועלת במדור זה תוכנית "יואל" המוקדשת לתמיכה בתלמידים ותלמידות מהחברה האתיופית בישראל.
  2. המדור לתוכניות מובנות (ראש המדור: מורן לוי) מופקד על מעל 1300 סטודנטים וסטודנטיות הלומדים לתואר ראשון רב תחומי במדעי החברה תוך כדי עבודה במשרה מלאה. תחת מדור זה נמצא גם ביה"ס להייטק וסייבר של האוניברסיטה, אשכולות אקדמיים ולימודי תעודה מגוונים, המאפשרים השכלה גבוהה לכ- 600 סטודנטים.
  3. מדור זרועות הבטחון (ראש המדור: עינת ברוק) אחראי על  כ-700 סטודנטים וסטודנטיות הלומדים לתואר ראשון ושני רב תחומי במדעי החברה, תוך כדי שירות פעיל בזרועות הבטחון השונות של מדינת ישראל (צה"ל, משטרה, משרד ראש הממשלה וכיו"ב). בנוסף, המדור נותן מענה לתוכניות לימוד חוזיות-סגורות של זרועות הבטחון.
  4. מדור הקמפוס החרדי (ראש המדור: נחמי חרש) הוא הבית של למעלה מ-100 סטודנטיות מהחברה החרדית הלומדות לתואר ראשון בפסיכולוגיה או לימודי מידע. סטודנטיות אלו מקבלות עטיפה תומכת וייחודית המקלה עליהן את ההשתלבות בקמפוס אקדמי מעורב.
  5. ברוקדייל- (מרכזת: רחלי בר-אל) - תוכנית לימודי העשרה "ברוקדייל" לגיל השלישי, המונה כ-900 תלמידים. התוכנית מציעה מגוון קורסים מרתקים כגון: חידושים במדע הפסיכולוגיה, משפטים על קצה המזלג, קולנוע, תיאטרון ועוד.

החזון שמניע אותי, ולאורו אנו מובילים את המערך כולו - הוא הקניית השכלה גבוהה והנגשתה - לכל אחד ואחת, בכל גיל, מוצא אתני, מצב כלכלי, רגשי או פיזי. בפראפראזה על דבריו של הבמאי האמריקאי המפורסם, וודי אלן: " אני לא יודעת מה השאלה, אבל השכלה היא לבטח התשובה".

בהצלחה רבה!

ממני,