קורס הכשרת מדריכים בהיסטוריה ובתרבות של יהודי יוון (וכן יהדות יוון בשואה)

מכון סלטי לחקר הלאדינו גאה להציע החל משנה"ל תשע"ט 2019-2018
תכנית לימודי תעודה
להכשרת מדריכים בהיסטוריה ובתרבות
של יהודי יוון (כולל יהדות יוון בשואה)

מטרת התכנית:

התכנית, חלוצית מסוגה, נועדה להכשיר מדריכים, לצורך הפגשה של מודרכים (במסגרות חינוך ותרבות בישראל ובמסעות לימודיים ותיירותיים ליוון) עם העבר היהודי ביוון ועם סיפור השואה. הלומדים בין השאר על יהדות יוון בשואה ייחשפו לסיפורם המרתק של יהודי יוון באמצעות הרצאות, מפגשי תוכן, קריאה וניתוח של טקסטים, צפייה בחומרים ויזואליים-דוקומנטריים, האזנה לעדויות ועוד. התכנית מבקשת להנכיח את העבר וההיסטוריה התרבותית של יהודי יוון, לשם פיתוח מודל הדרכה שיהיה בו כדי להנציח את זכרם ולהשמיע את קולם הייחודי של יהודי יוון ובכללם את דוברי הלאדינו שנספו בשואה. המדריכים שיוכשרו בתכנית יהיו מובילי תוכן ויוכלו להעביר תכנים היסטוריים-תרבותיים באופן הולם ומעמיק.

למידע נוסף והרשמה אל קורס הכשרת מדריכים בהיסטוריה ובתרבות של יהודי יוון (כולל יהדות יוון בשואה): טל' 03-5344448 מייל:  Instituto.ladino@biu.ac.il

בין הנושאים שיילמדו:

• לידתן של קהילות היהודים ביוון.
  • החיים הרוחניים של יהודי יוון (עד לשואה).
  • יהודי יוון בשואה ומאפייני יהדות יוון.
  • יהודי יוון – בין זיכרון קהילתי לזיכרון אישי.
  • הלאדינו כלוח זיכרון לנספים בשואה.
  • עדויות של ניצולי שואה: אוספים ומאגרים.
  • שירה, סיפורת, תיאטרון.
  • מוסדות לחינוך ולתרבות בהקשר היהודי-היווני בישראל ובחו''ל.
  • אתרי סיור בקהילות יהודי יוון.

קהל היעד ללימודי יהדות יוון :

• בעלי תואר ראשון.
  • מורים בשנת שבתון.
  • "מדריכי פולין" שמבקשים להתמקצע בתחום ההיסטוריה והתרבות של יהודי יוון ויהדות יוון בשואה.
  • מדריכי נוער ומבוגרים במסגרות חינוך בלתי פורמלי.
  • מדריכי טיולים לחו''ל בעלי תעודת הסמכה.

העומדים בדרישות יוזמנו ליום מיונים.
ההצלחה במיון - תנאי לקבלה לתכנית.

היקף הלימודים:

• קורסי שמיעה – 130 שעות.
  • סיור לימודי של שבוע ביוון (סטאז') כ- 52 שעות לימוד והדרכה.
  • יום לימודים שנתי מרוכז בין השעות  17:30-10:00.

קבלת תעודה:

• סיום בהצלחה של הקורס
  • סיור לימודי ביוון.

תכנית קורס הכשרת מדריכים בהיסטוריה ובתרבות של יהודי יוון ויהדות יוון בשואה אושרה על ידי המערך לתכניות ייעודיות של אוניברסיטת בר-אילן.

התכנית נמצאת בתהליכי אישור לגמול.

הלימודים מתקיימים במכון סלטי לחקר הלאדינו, המחלקה לספרות עם ישראל, הפקולטה למדעי היהדות, אוניברסיטת בר-אילן.

ההרשמה החלה.