דבר ראש המערך לתוכניות ייעודיות

פרופ' גיל אפשטיין

המערך לתכניות ייעודיות באוניברסיטת בר אילן מקיים תוכניות לימודים לתואר ראשון במהלך 20 שנים האחרונות. במהלך השנים סיימו אלפי  בוגרים את לימודיהם במסגרת המדור והשתלבו בשוק העבודה בתחומים שונים ומגוונים. תלמידים רבים המשיכו וסיימו את לימודי ההמשך לתואר השני באוניברסיטת בר-אילן ובגופי מחקר אחרים.

אחת הסיבות העיקריות להצלחת תוכניות הב.א הרב תחומי היא הרב גוניות בתחומי הלימוד.  אחד המדדים להצלחת התוכניות הינו  אלפי בוגרי התוכניות שהשתלבו בשוק העבודה. אפשר למצוא את הבוגרים בתחומי עיסוק שונים ומגוונים ובהם משרדי הממשלה השלטון המקומי, זרועות הבטחון ובהם צה"ל, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר , בנקים וחברות ביטוח ועוד. בוגרים רבים הגיעו לתפקידי ניהול בכירים במשק ו/או מכהנים כדירקטורים בחברות ממשלתיות ופרטיות.

המציאות העכשווית מפגישה אותנו עם עולם מתקדם ורב תחומי בעל  קצב מהיר. החשיפה הרב גונית של תוכניות הלימודים נותנת מענה לצרכי וביקוש שוק העבודה.

מיבנה תוכנית הלימודים ושעות הלימודים מאפשרים לשלב עבודה יחד עם הלימודים ולחבר בין שני העולמות.

תוכנית ה.ב. א רב תחומי הינה תוכנית אינטר-דסיפלינרית אשר מקנה ידע נרחב בתחומי מדע שונים. המטרה היא לתת לתלמיד בסיס אקדמי מוצק וכלים לחשיבה שיטתית ובנוסף יוכל התלמיד גם לבחור בשתי חטיבות לימוד בהם הוא מרחיב את ידיעותיו.

אין לי ספק כי כל אחד ואחת יוכל למצוא את התכנים המתאימים לו ולה ביותר על מנת להגיע למצוינות מקצועית ואקדמית .

סגל החוקרים והמדענים של אוניברסיטת בר אילן הינם בעלי יוקרה לאומית ובינלאומית וההזדמנות לעבוד איתם יעניקו לך הזדמנות טובה לניצול כישוריך להעמקת הידע שלך בתחום לימודיך ולהצטיין.

בברכת שנה פורה ומוצלחת

והמשך עשייה בתחום המחקר והלימוד